Полезно

Дължина на колие или огърлица

01.03.2016

Изберете правилната дължина на верижката на вашето колие
 

Първото нещо, на което трябва да се обърне внимание при избора на колие или огърлица е начина, по който дамския аксесоар ще стои върху жената и как той ще синергизира с нейното облекло.

Някои жени могат да носят различни дължини за различни поводи и сезони. Една стилна огърлица може да изглежда прекрасно с коктейлна рокля, но не и ако е сложена върху поло. Много дами избират по-дълги колиета през зимата, въобще дебелите дрехи могат да изискват допълнителна дължина.

Не без значение е и ръста на жената. Едно колие с дължина на верижката от 60 см може да стигне дори до кръста на по-дребничка жена, а в същото време да бъде идеална за по-едра дама. Всъщност, колкото по-късо е колието, толкова по-голямо значение има размерът му. Колиета, които са твърде къси на дължина, е възможно да не са подходящи за много дами. Също така, ако колието  се използва с висулка, трябва да вземете предвид размера и теглото на самата висулката.

По-долу даваме примерна универсална скала, която би помогнала да определите приблизително на какво ниво би седяло колието или огърлицата, които закупувате от всеки онлайн магазин. Въпреки това, трябва да знаете, че изборът е строго индивидуален и зависи от няколко допълнителни фактора. А най-сигурният начин е да измерите дължината на колие или огърлица, които вече притежавате.

Източник: Beads House
 

Сподели с приятели  

 
 

Learn more