Полезно

Избор на бижута за подарък

25.04.2016

Как да донесем радост?

Със сигурност не всичко, което блести, е злато, но абсолютно вярно е, че едно красиво бижу за подарък ще донесе много радост и усмивки. Но за да направите впечатление на специалния човек в живота ви, ще се наложи да отделите определено време за избора на перфектните бижута за подарък. Изборът на нещо изискано и значимо ще бъде лесен, само когато обърнете внимание на няколко малки подробности. Нека да ви помогнем да намерите колие, гривна, пръстен, или обеци, които ще покажат на вашата съпруга, приятелка, или дете, колко ви е грижа.

Първо изберете категория бижута
Съществува огромно разнообразие от бижута и вие дълго време бихте се лутали из този лабиринт. Изборът на бижута за подарък ще бъде по-лесен, когато стесните подбора на типа аксесоар. Без съмнение колиетата и гривните са много подходящ избор за почти всички жени и момичета. Обеците са още по-лесни за покупка, стига да сте сигурни, че получателят е с пиерсинг на ушите. Що се отнася до пръстените, ще трябва да имате предвид, че ще положите малко повече усилия, защото трябва да изберете също и правилния размер. А ако нямате и понятие за размера, то може да заложите на непретенциозните игли, брошки и аксесоари за коса. Но преди всичко

Помислете за личния й стил
Важно е да бъдете внимателни за стайлинг-а, който ще бъде допълван от вашия подарък от бижута. Ако вашата съпруга се облича по класически начин и носи консервативни бизнес костюми до офиса и панталони през уикенда, тя най-вероятно би оценила една елегантна златна гривна или семпли обеци с диаманти. Но примерно, ако вашата любима дъщеря слуша рок музика и изразява  личността си по различен и модернистичен начин, помислете за един по-смел и пъстър коктейл от бижута – огромен пръстен или колие с голям скъпоценен камък. А ако приятелката ви си пада по често променящ се стайлинг и гардероб, изберете нещо по-универсално, като чифт големи обеци или дълъг сет от перли, което би паснало на повече поводи и случай, за да влезе в употреба.
 
• Проучете интересите и хобитата на получателя
Както при всеки подарък, за бижута също важи значимостта им за получателя. Направете малко усилия да свържете избора им с интересите и любимите неща на конкретния човек, за който са предназначени, а не просто да вземете един екстравагантен или универсален моден аксесоар. Една жена, която обича ездата,  може да оцени достойно обеци във формата на подкова, докато една млада балерина би се удивила по-скоро на колие, на което има завързана сатенена панделка. Ако избирате годежен пръстен или друго бижу, което ще се носи всеки ден, не забравяйте да спрете погледа си на нещо, което ще се впише идеално в начина на живот на получателя.

Помислете за Символиката
Бижутата може да се използват, за да кажат много и различни неща. Колиета с форма на сърце ясно и недвусмислено биха показали истинските ви чувства. Има разбира се и по-фини начини, така че да добавите определен смисъл във вашия дар от бижута. Например, брошка с пет камъка от различни кристали може да предаде символа за вашето уважение и любов към половинката ви за петте години брак, а огърлица със зодиакалните камъни на децата ви определено ще бъде специален подарък за всяка една жена и майка. Бъдете изобретателни и не се страхувайте да експериментирате.

Персонализирайте Вашият подарък
Гравирането на бижутата за подарък е чудесен начин той да се направи още по-специален. Добавянето на подходящи думи или символ върху годежен пръстен, диамантена гривна или огърлица с висулка-сърце ще напомня винаги на вашия любим човек повода или специалното събитие, за което е получен. Разбира се, трябва да бъдете напълно уверени в избора и стила на аксесоарите, тъй като надписаните персонални бижута не могат да бъдат върнати.
 


 Източник: Beads House

 Сподели с приятели  

 
 

Learn more