Полезно

Какви бижута да носим

11.04.2016

Как да подбираме нашите аксесоари за перфектна визия?
 

Има толкова много вдъхновяващи и красиви бижута на пазара и безброй възможности за вашия стайлинг. Въпросът обаче е, кои от тях ще добавят най-добрите щрихи към вашата визия.

Тук ви предлагаме пет съвета, за да можете да направите вашия правилен избор:

1. Всяко бижу трябва да добавя стойност към цялостната ви визия. Известната Коко Шанел беше казала: "Преди да напусне къщата, една дама трябва да спре, да се погледне в огледалото и да свали от себе си едно бижу." Прекаленото насищане с аксесоари е често срещана грешка, но същото важи и за подценяване на ефекта от използване на повече и добре подбрани бижута за вашия стил. Така че, проверете наистина доколко деликатно сте подходили в допълването на вашето облекло и визия, и помнете: просто, защото един аксесоар е много красив или сантиментален за вас, не означава, че трябва да го носите с всеки тоалет и само, защото сте сериозен професионалист, не означава, че не можете да се забавлявате с вашите бижута.

2. Всяко бижу, което слагате на себе си, трябва да е пропорционално на очертанието на тялото  и чертите на лицето ви. Ключът за успеха е да съумеете да насочвате погледите към вас. Когато сте успели, фокусът остава върху "вас" и вашия стайлинг допълва тази цел. Избора на бижута може да поддържа или отклонява тази цел и размера на всяка отделна част аксесоар или цялостното оформление играят ключова роля. Виждали ли сте някога някой да носи толкова големи обеци, било то с истински диаманти или имитация, че те просто закриват и претоварват  ухото? Избягвайте това! Когато говорите със събеседник, чийто очи са обсебени от визията на обеци ви и погледа му стои далеч от вашия, шансовете да обърне внимание на това, което казвате пропорционално намаляват.
 
3. Всяко бижу трябва да бъде в тон с вашия облик и цвят на кожата. Важно е да изберете бижута, които не само изглеждат страхотно за вас, но и помагат да изпъкнете. Ако харесвате цвета на благородни метали и блясъка на скъпоценни камъни, изберете такива бижута, които се доближават до вашия естествен цвят на кожата. Съществува широк цветен спектър от различни нюанси в злато, сребро, розово злато, тюркоаз, аметист, и така нататък. Може би изглеждате по-добре, ако сложите зелен тюркоаз, а не син или лъскаво жълто златно бижу вместо тъмно матово злато. Например, сребърните бижута прилягат много добре  на жени със сребристо-сива коса. Бялото злато би намерило доста по-всеобхватно приложение с малки изключения, докато златните тонове придават чар и блясък на повечето жени, дори когато кожата им има сини отенъци.

4. Всякo бижу трябва да е подбрано за съответния повод. Днешните правила за стил са много по-снизходителни от тези в миналото, дори и по време на работа. Сега е приемливо да се носят всякакъв вид бижута и аксесоари през деня. Едно изтънчено кристално колие може да бъде идеален аксесоар за деня, изпълнен от срещи, но ако искате да убедите някого или цяла аудитория във вашата теза, това бижу вероятно няма да бъде добра идея - блещукането по-скоро ще разсее, вместо да привлече вниманието към вас. Може да комбинирате различни вариации, но важно е също аксесоарите да бъдат в унисон с облеклото, като правилото е контрастът между двете да бъде допълващ. Вариант с цветни бижута, които по-скоро се препоръчват за дневна употреба, в комбинация с една черна копринена вечерна рокля няма да работи. Но една красива старомодна гривна тип „20-те  години на миналия век”, носена с консервативено късо туид сако би дала перфектният контраст. Експериментирайте и използвайте най-подходящите решения.
 
5. И все пак, кога можем да бъдем по-смели в избора си и кога не? Големите и релефни бижута могат да добавят много към тоалета: повече цвят и наситеност, някои блясък или дори просто някакъв интерес към иначе по-обикновено подбрано облекло. Изразителните обеци са добър избор, ако сте облечени с рокля с дълбоко или интересно деколте, или ако шарката на самата тъкан се откроява сама по себе си.
Но ако дрехите ви, които сте подбрали за случая, вече показват достатъчно изразителност с декорации и светъл печат, по-добре ги оставете те да говорят и изберете по-деликатни бижута и аксесоари. Или, ако тоалетът ви изглежда по-обикновен или носите костюм за работа, семплите бижута ще прибавят най-добре нужните нотки на изтънченост.

Източник: Beads House
 

Сподели с приятели  

 
 

Learn more