Полезно

Какво е значението на цветовете при дамските бижута?

07.12.2017

Затвори очи и си представи красива коледна приказка. Изобилие от празнични цветове и блясък. Кристали в синьо, зелено или червено се реят във въздуха, придружени от прелестно сребро и бяло злато. Ефирен танц с орнаменти като от ковчежето с бижута на красива принцеса.

Сега си представи себе си в тези приказни аксесоари. Звучи твърде хубаво, за да е истина нали? Е, приеми го, защото тази зима всичко това е възможно.
На коледа стават чудеса и тази година това са бижутата от мечтите ти. Тенденциите сега са точно такива. Зелено, вдъхновено от малката част природа, която внасяме в домовете си по това време да годината. Синьо, в цвета на нощното небе навръх Коледа. И червено, олицетворение на топлата семейна любов, в център на красивия празник.


За да знаем кой точно цвят бижу най-добре подхожда на нас или на близките, на които искаме да го подарим, трябва да познаваме значението, което стои зад всяка багра и зад всеки камък в орнамента. Подготвили сме ти част от нещата, които трябва да знаеш за аксесоарите преди да ги поставите в кутийка за подаряване.
 

1. Синьо 


Официално обявен за цвят на декември, красивото сапфиреносиньо стои страхотно на бижута. Можем да го видим в кралската корона на Англия или Русия. От там идва и другото му име – кралско синьо. Аристокрацията във всички векове се бори да носи този цвят в украшенията си. Днес той може да се намери във всеки магазин за бижута като неизменна част от техните артикули.

Красивият цвят олицетворява невинността, искреността, мъдростта и женствеността. А хората, които го носят, ще се радват на спокойствие, щастие и добро здраве. Това е така, защото според много проучвания сапфиреното синьо намаля нивото на стрес и предотвратява някои болести.
Зад цвета има и много интересна история – появява се в много митове и в предания. В гръцката митология се е смятало, че Прометей е откраднал един син сапфир заедно с божествения огън.

В Бирма пък го асоциират с преданост заради една красива легенда, в която се разказва за златокоса богиня със сапфирено сини очи. В храм, посветен на нея живее един монах със зеленооката му котка. Един ден нахлуват взлом крадци и домашният любимец проявява смелост, като скача върху падналия си собственик, за да го защити. За да награди тази постъпка, богинята дарява котката с красиви сини очи като нейните. Години след това потомците на животното се раждат със сапфирени очи, въпреки че за породата е нормално да са със зелени. 

Ние имаме гривна в син цвят, подходяща за всеки повод - Just ME!


 

2. Зелено


Символът на природата дава блясък в много бижута този сезон. Той е много подходящ през студените месеци, на фона на вечно белия изглед. Нюансите на светлозеленото или смарагдовозеленото внасят духа и надеждата за следващото разцъфане на пролетта.
Този цвят е най-успокояващият сред багрите на дъгата. Носи хармония и баланс в живота на човека, който го носи.

Перфектен подарък е за хора, които работят в статична атмосфера или се срещат с много проблеми в ежедневието си. Подарявайки им украшение в този цвят, ще им донесете част от сияйната красота на природата. Ще ги дарите с релаксация на духа и надежда за по-доброто ново начало.3. Червено


Този огнен цвят е сякаш в пълна противоположност с времето навън, но точно това го прави най-добрият избор. В този период от годината всеки си търси начин да се стопли- някои се справят със студенината под одеялото с гореща напитка в ръка, други намират решението в докосването на любим човек. Бижутата от червен кристал сякаш са пленили точно това приятно чувство на любов, интимност и топлина.

Този класически цвят може да бъде намерен в украшенията на хора от всички кътчета на историята. Той стои еднакво красиво заобиколено от сребро и злато.
Подарете го на жена с характер, склонен към приключения, която обича да е дръзка и забелязвана. Дамите със смелостта да преследват мечтите си ще намерят вдъхновение точно от ярките багри на червеното. Те провокират хората да започнат нещо, да се борят и да изразяват себе си.

Зарежда ги със силата да покорят върховете и да превъзмогнат всички страхове. Но едновременно с бойнствеността, той е и олицетворение на топлите отношения между обичащите се. Този цвят има силата да държи в себе си много неизказани думи, много емоции и чувства.


 
Тази Коледа си позволи да заблестиш в тези цветове, изпълнени с толкова много символика. Бъди в крак с модата и носи бижутата, които ще подчераят истинската ти същност. Бъди сияеща, бъди в центъра на вниманието и най-вече бъди себе си по най-красивия начин с Beads House!

Learn more